Winnaar “Lekkerste Kerstbrood van Nederland”

kerstbrood

Na een (in)spannende baksessie afgelopen zondag tijdens de Tasty Foodbeurs in Utrecht heeft de jury mijn kerstbrood verkozen tot “de lekkerste van Nederland”!

Ik had jullie via deze weg al veel eerder op de hoogte willen brengen van dit hele leuke nieuws, maar een flinke griep heeft enigszins roet in het eten gegooid. De blosjes op mijn wangen na afloop van de wedstrijd bleken achteraf niet van de opwinding, maar van de opkomende koorts. Enigszins versuft door het virus heb ik de dagen daarna kunnen nagenieten van deze leuke gebeurtenis. Gelukkig is de koorts inmiddels verdwenen en ga ik langzamerhand weer de betere kant op.

De wedstrijd begon afgelopen zondag om 12.00 uur. Na een korte kennismaking met de jury, mochten alle negen deelnemers een “eigen” aanrecht uitkiezen. Tijd om te wennen aan de geïmproviseerde keuken was er niet, want het was een race tegen de klok! Een nieuwe oven die aanvankelijk niet wil doen wat je van hem vraagt, een vreemde keukenmachine waarvan je de hulpstukken niet vast krijgt en niet te vergeten een jury die tussendoor vragen aan je stelt. Allemaal “hindernissen” die in eigen keuken ontbreken, althans in mijn keuken. Het enige vertrouwde op dat moment waren mijn eigen recept, die ik inmiddels kan dromen, en de ingrediënten die ik had meegenomen van huis. Die houvast bleek gelukkig voldoende om te doen wat ik graag doe: lekker bakken. De sfeer onder de deelnemers was ontzettend gezellig. Dat kan ook bijna niet anders met negen mensen die dezelfde passie delen. Die passie bleek wel uit de resultaten, want na alle arbeid pronkten er om 15.00 uur negen mooie en lekkere broden op een volle jurytafel. Een moeilijke, doch aantrekkelijke taak, lag er klaar voor de jury: het proeven van alle broden!!

brood

Dat mijn brood is gekozen tot de lekkerste van ons land vind ik al óntzettend leuk, maar daarbij ben ik ook nog eens verwend met leuke prijzen: een jaarabonnement op het tijdschrift Foodies, een heerlijk diner in restaurant Sense en een broodcursus en boek van Edwin Klaasen.

Wil je zelf aan de slag met het kerstboombrood? Het recept kun je hier vinden.

oorkonde

Advertenties

12 thoughts on “Winnaar “Lekkerste Kerstbrood van Nederland”

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s