Madeleines

compr5

KeukenAtelier is verhuisd naar http://www.keukenatelier.com, alle recepten zijn meeverhuisd naar de nieuwe site.

Advertenties

5 thoughts on “Madeleines

  1. Ze zien er echt fantastisch uit en de bulten zijn indrukwekkend! De beurre noisette is bij ons ook een variant, maar na het bakken verliest het helaas wel wat van die lekkere noot-achtige smaak is onze ervaring, maar toch de moeite waard alleen al vanwege die heerlijke geur.

  2. Dankjewel Marieke en Ed! Ik heb van de beurre noisette ook de vaste bestanddelen gebruikt die op de bodem van de pan liggen. Soms gooit men dat “bezinksel” weg omdat het er minder mooi uit ziet. Er zit echter juist veel smaak in dat deel is mijn ervaring. Daarnaast is het belangrijk om de boter écht goed bruin te laten worden. Dat is wel even een kritische grens, want laat je de boter dan net iets langer door bruineren dan verbrand het en dát aroma willen we natuurlijk niet.

  3. Uit ervaring kan ik zeggen dat deze “bolbuikjes” je tong strelen. Zeker met een kopje thee in de najaarszon met aangenaam gezelschap!!!

    • Nee, het is geen amandelmeel, maar een vloeibare essence. Je kunt het toevoegen om een klein beetje amandelsmaak te creëren. Ik gebruik een klein flesje van het merk Jo-La, wat je bij een Aziatische toko kunt kopen. Gebruik er heel weinig van, want het is sterk! Als je het niet gebruikt zijn de madeleines ook heel lekker, want vanille, honing, lichtbruine basterdsuiker en beurre noisette geven ook al een heerlijk aroma. Vandaar dat amandel extract slechts een optie is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s